Pedicurebehandelingen

Basis behandeling

Bij een basis pedicure behandeling worden de voeten eerst uitgebreid gereinigd en worden uw nagels geknipt en gepolijst. Nagelriemen en nagelomgeving worden verzorgd. Overtollig eelt en kloven worden behandeld. Tot slot worden de voeten verzorgd met een heerlijk voedende voetencrème.

11110809_422128161288583_5776026496752241755_n

Uitgebreide behandeling

De uitgebreide behandeling komt grotendeels overeen met de basisbehandeling. Het grootste verschil zit in de voetklachten waar u last van heeft.

Wanneer u meerdere klachten heeft, kunnen deze niet allemaal in de basisbehandeling aan bod komen. Voor nagelherstellende werkzaamheden (likdoorns of ingroeiende nagels) is een erg tijdsintensieve behandeling vereist.

In deze gevallen is deze behandeling voor u de beste keuze.

Relaxing day at beauty place.

Verwaarloosde voeten

Bent u al een hele tijd of nog nooit bij de pedicure geweest? Heeft u last van verdikte- trauma of schimmelnagels? Of veel pathologische eeltvorming? Diepe kloven en of likdoorns? Kies dan voor onze 'verwaarloosde voeten' behandeling. Bij deze behandeling wordt per cliënt gekeken welke handelingen er precies vereist zijn om uw voeten weer verzorgd te krijgen, wij nemen uitgebreid de tijd om uw voeten een intensieve verzorging te geven.

chapped heel on a white background

Scrub/Kruidenmasker

Als u uw voeten extra wilt verzorgen en verwennen kunt u een van de uitbreidingen bij boeken voor uw behandeling.
Met de voetenscrub van Courtin worden de dode huidcellen verwijderd. Dit helpt tegen eeltvorming. De voeten voelen zacht en heel schoon aan.
Het verzorgende kruidenvoetmasker van Courtin stimuleert de cel vernieuwing van de huid. Kalmeert en hydrateert  de huid en maakt  de huid gladder en zachter.  Stimuleert de doorbloeding en is goed voor de stofwisseling.

courtin

Nagelbeugel behandeling

Per klacht wordt bekeken wat voor soort nagelbeugel het meest gepast is. Eén van onze nagelbeugeltechnieken is de Podofix techniek. Dit is een elastische kunststof beugel met een metalen veertje, die op de ingroeiende nagel wordt geplakt. Door de beugel in te stellen komt er spanning op de uiteinden te staan en wordt de nagel als het ware uit de huid getild. Dit helpt tegen ingegroeide nagels. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en het plaatsen ervan is pijnloos.

p

Nagelreparatie behandeling

Heeft u een beschadigde nagel, dan voeren wij een herstellende behandeling uit, waarbij wij uw nagel repareren met een fixerende gel. De gel wordt als kunstnagel boven de nagel aangebracht, op deze manier worden verdere beschadigingen aan de nagel en het nagelbed voorkomen. Zo blijft uw nagel beschermd tijdens het herstelproces. Deze behandeling wordt vaak toegepast in geval van schimmelnagels.

8

Orthese behandeling

Een orthese is een siliconen hulpmiddel om drukpunten te ontlasten en afwijkingen aan de voet  te corrigeren. Een orthese werkt beschermend, corrigerend en/of preventief.

Aan een orthese moet men vaak even wennen. Bouw het gebruik geleidelijk op, begin bijvoorbeeld met een half uur per dag. Na 1 tot 2 weken raken uw voeten gewend. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimte voor is. ’s Nachts hoeft ze niet te worden gedragen. Houdt bij het kopen van nieuwe schoenen rekening met de orthese. Probeer, indien mogelijk, de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen.

orthese

Lakken van de nagels

Of uw nagels nu met een mooi kleurtje, french manicure of topeffect (zo hard als gel!) van Caption worden behandeld, zij zullen er voor langere tijd mooi en verzorgd uit zien.

featured-2

Direct een behandeling inplannen?

Op de overzichtpagina kunt u snel een behandeling selecteren en online een inplanverzoek versturen. Zo weten wij welke wensen u heeft en wanneer het u het best uitkomt. Wij nemen vervolgens contact met u op om de afspraak te bevestigen.

Naar het behandelingen overzicht »

Behandeling voor thuis

Eens in de zes á zeven weken uw voeten laten verzorgen bij de pedicure is raadzaam. Ook kunt u tussen de behandelingen door zelf uw voeten in conditie houden. Zo biedt Courtin een ruim assortiment  voetverzorgingsproducten en Caption sterke en snel drogende nagellak in mooie kleuren. Maar u kunt ook zelf schimmelnagels bestrijden en uw voeten ontlasten met anti-drukmiddelen.

Ook voor een manicure behandeling in Schiedam kunt u ook bij Faria's Footcare terecht.

Deel deze pagina op social media, alvast bedankt!